Sposób przygotowania:
Jabłkowo-śliwkowe ciasto kakaowe z galaretką
Składniki o temperaturze pokojowej.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, palmę miękką i mikserem utrzeć do spienienia na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypać kakao i mikserem krótko tylko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Silikonowa keksówka 20 cm i niska tortownica, 24 cm (jedna foremka do pracy męża-lub 1 duża forma 28 cm. Do foremek wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch i poukładać grubsze plasterki ze skórką jabłek i połówki śliwek. PZiec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w foremkach wystudzić.
Galaretki wymieszać w gorącej, przegotowanej wodzie, wystudzić, prawie stężałą galaretki wyłożyć na ciasto, schować do lodówki do stężenia galaretki.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, palmę miękką i mikserem utrzeć do spienienia na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypać kakao i mikserem krótko tylko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Silikonowa keksówka 20 cm i niska tortownica, 24 cm (jedna foremka do pracy męża-lub 1 duża forma 28 cm. Do foremek wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch i poukładać grubsze plasterki ze skórką jabłek i połówki śliwek. PZiec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w foremkach wystudzić.
Galaretki wymieszać w gorącej, przegotowanej wodzie, wystudzić, prawie stężałą galaretki wyłożyć na ciasto, schować do lodówki do stężenia galaretki.