wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Domowe ciasto 3 bit

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto 3 bit nie zajmuje zbyt dużo czasu aby je przygotować, ale najgorsze jest to że to ciasto musi być w lodówce przez 12 godz. ale godne polecenia.

Domowe ciasto 3 bit Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe ciasto 3 bit

 

  • 0.5 kg herbatników
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie czekoladowe
  • 3 łyżki masła
  • 1 puszka kajmaku
  • 600 ml śmietany 30 %
  • 1 czekolada
  • 2 fixy

Sposób przygotowania:

Domowe ciasto 3 bit
Najpierw gotujemy budyń użyjemy 1 litr mleka a nie 1.5 litra. Gotujemy go na małym ogniu aż zgęstniej odstawiamy aż wystygnie.

Po wystygnięciu dodajemy masło i miksujemy aż uzyskamy masę budyniową. Puszkę kajmaku wkładamy do gotującej się wody gotujemy ok 15 min wtedy kajmak będzie lepiej się rozsmarowywał. Śmietanę ubijamy razem z fixsem.

Blachę musimy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Spód blachy wykładamy herbatnikami następnie wlewamy masa kajmakową, idzie kolejna warstwa herbatników na nie dajemy masę budyniowa znowu herbatniki i na nią ubita śmietana.

Na wierzch posypujemy z tarta czekolada.Odstawiamy ciasto na 12 godz do lodówki.  
Domowe ciasto 3 bit
blache wyłóz papierem do pieczenia lub folią aluminiową nastepnie dno blachy wyłóż herbatnikami
Domowe ciasto 3 bit
na herbatniki wylej zagrzany kajmak wysmaruj dokładnie herbatniki
Domowe ciasto 3 bit
nastepnie nastepna warstwa herbatników i na nią dajemy masę budyniową
Domowe ciasto 3 bit
na koniec dajemy ponownie herbatniki a na nią kładniemy ubitą śmietane na wierzch posypujemy z tartą czekoladę

Tagi:

ciasta