Sposób przygotowania:
Domowe ciasto 3 bit
Najpierw gotujemy budyń użyjemy 1 litr mleka a nie 1.5 litra. Gotujemy go na małym ogniu aż zgęstniej odstawiamy aż wystygnie.
Po wystygnięciu dodajemy masło i miksujemy aż uzyskamy masę budyniową. Puszkę kajmaku wkładamy do gotującej się wody gotujemy ok 15 min wtedy kajmak będzie lepiej się rozsmarowywał. Śmietanę ubijamy razem z fixsem.
Blachę musimy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Spód blachy wykładamy herbatnikami następnie wlewamy masa kajmakową, idzie kolejna warstwa herbatników na nie dajemy masę budyniowa znowu herbatniki i na nią ubita śmietana.
Na wierzch posypujemy z tarta czekolada.Odstawiamy ciasto na 12 godz do lodówki.
Po wystygnięciu dodajemy masło i miksujemy aż uzyskamy masę budyniową. Puszkę kajmaku wkładamy do gotującej się wody gotujemy ok 15 min wtedy kajmak będzie lepiej się rozsmarowywał. Śmietanę ubijamy razem z fixsem.
Blachę musimy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Spód blachy wykładamy herbatnikami następnie wlewamy masa kajmakową, idzie kolejna warstwa herbatników na nie dajemy masę budyniowa znowu herbatniki i na nią ubita śmietana.
Na wierzch posypujemy z tarta czekolada.Odstawiamy ciasto na 12 godz do lodówki.