Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ciasto Cappuccino

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Masło utrzeć mikserem z cukrem, potem dodawać po łyżeczce serka..

Ciasto Cappuccino

Składniki:

Ciasto Cappuccino

 

  • 3 lub 4 serki waniliowe homogenizowane (200 g)
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 1 masło roślinne
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 paczki biszkoptów okrągłych
  • duża szklanka kawy (zwykłej, nie cappuccino)
  • do nasączania biszkoptów
  • 1/2 czekolady gorzkiej

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Cappuccino
Masło utrzeć mikserem z cukrem, potem dodawać po łyżeczce serka, nadal ucierając.

Dodać mleko w proszku i na końcu (rozpuszczoną w małej ilości wody – 1/4 szklanki) żelatynę. Biszkopty delikatnie nasączyć w kawie i wyłożyć nimi blachę, nałożyć połowę masy. Na to ponownie nasączone w kawie biszkopty i drugą połowę masy. Posypać czekoladą (gorzką) lub wiórkami kokosowymi - wstawić do lodówki.