Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe
Wstawiamy wodę w garnku. Gdy się zagotuje stawiamy na nim metalową miskę, by podgrzewała się na parze. Do miski wrzucamy masło. Gdy masło trochę stopnieje dodajemy do niego czekoladę połamaną w kawałki. mieszamy aż do całkowitego połączenia i rozpuszczenia składników. Wyłączamy gaz i zdejmujemy miskę. Do tej samej miski wrzucamy orzechy i dokładnie mieszamy. Do oddzielnej miski przesiewamy każdy sypki składnik(kakao, mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder). Mieszamy je dokładnie ze sobą i wsypujemy całość do rozpuszczonej czekolady. Mieszamy masę aż do całkowitego połączenia. Gdy będzie połączona w 100% wbijamy do środka 4 całe jaja. Ponownie mieszamy do całkowitego połączenia. Gotową masę wylewamy do małej foremki na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku przez około 40 minut.