Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym
1. Masło, wodę, połamaną na kawałki czekoladę oraz likier zagotować i całkowicie rozpuścić. Lekko przestudzić. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę, dodać do masy czekoladowej. Dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i połączyć z masą czekoladową. Wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wym. 23x33cm. Piec około 30 minut w temp. 160st. Ostudzić.
2. Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować przy pomocy blendera na mus. Połączyć z cukrem pudrem, zagotować. Dodać galaretkę, dokładnie wymieszać i gotować około 2 minuty na małym ogniu. Całkowicie ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać mus, krótko zmiksować i wylać na upieczony spód. Wstawić na całą noc do lodówki.
2. Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować przy pomocy blendera na mus. Połączyć z cukrem pudrem, zagotować. Dodać galaretkę, dokładnie wymieszać i gotować około 2 minuty na małym ogniu. Całkowicie ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać mus, krótko zmiksować i wylać na upieczony spód. Wstawić na całą noc do lodówki.
gosiapiotrek23