Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z truskawkami
Gorzką czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić na parze, a następnie odstawić do przestudzenia.
Do czekolady dodać cukier, zmiksować, a następnie wbić jajka i ubić.
Do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia o wymiarach 20x25 cm.
Masło orzechowe nakładać na ciasto łyżeczką, a pomiędzy układać truskawki.
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Do czekolady dodać cukier, zmiksować, a następnie wbić jajka i ubić.
Do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia o wymiarach 20x25 cm.
Masło orzechowe nakładać na ciasto łyżeczką, a pomiędzy układać truskawki.
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.