Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo - marchewkowe
Jajka ucierać razem z cukrem. W następnej kolejności dodać do tego mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz kakao. Później dodać również olej i całość bardzo dokładnie zmiksować. Marchewkę należy bardzo dokładnie umyć, obrać, a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do przygotowanej masy dodać startą na tarce marchewkę. Brytfankę bardzo dokładnie nasmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia, a w późniejszej kolejności wlać na formę przygotowaną masę. Ciasto czekoladowo - marchewkowe należy piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika i odstawić na parę chwil, żeby wystygło. Ciasto pokroić na kawałki i podawać do jedzenia. Smacznego!