kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Ciasto czerwone kryształy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kryształowe ciasto na każdą okazję.

Ciasto czerwone kryształy

Składniki:

Ciasto czerwone kryształy

 

  • jogurt truskawkowy300 ml
  • mleko skondensowane 300ml(nie słodzone)
  • galaretki 4 różne
  • biszkopty 1 paczka do formy
  • żelatyna 2,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Ciasto czerwone kryształy
Jedną z trzech galaretek rozpuszczamy w 450ml (gorąca wodza),po ostudzeniu i wlewamy do tortownicy,średnica 28cm.
Po zastygnięciu wciskamy biszkopty.
Drugą galaretkę przyrządzamy wg przepisu i wlewamy do płaskiego naczynia(po zastygnięciu kroimy w kostkę).
Jogurt mieszamy z zimną żelatyną(rozpuszczamy w 50ml gorącej wodzie,studzimy)dodajemy mleko 150ml mieszamy.
Wlewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Pokrojoną galaretkę(odkładamy parę do dekoracji wierzchu) wkładamy na zastygnięty jogurt.
Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 300ml gorącej wody po ostygnięciu wlewamy 150 ml mleka mieszamy, zalewamy pokrojoną galaretkę.
Dekorujemy pokrojoną galaretką przed całkowitym zastygnięciem.

Tagi:

biszkopt