Sposób przygotowania:
Ciasto czerwone kryształy
Jedną z trzech galaretek rozpuszczamy w 450ml (gorąca wodza),po ostudzeniu i wlewamy do tortownicy,średnica 28cm.
Po zastygnięciu wciskamy biszkopty.
Drugą galaretkę przyrządzamy wg przepisu i wlewamy do płaskiego naczynia(po zastygnięciu kroimy w kostkę).
Jogurt mieszamy z zimną żelatyną(rozpuszczamy w 50ml gorącej wodzie,studzimy)dodajemy mleko 150ml mieszamy.
Wlewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Pokrojoną galaretkę(odkładamy parę do dekoracji wierzchu) wkładamy na zastygnięty jogurt.
Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 300ml gorącej wody po ostygnięciu wlewamy 150 ml mleka mieszamy, zalewamy pokrojoną galaretkę.
Dekorujemy pokrojoną galaretką przed całkowitym zastygnięciem.
Po zastygnięciu wciskamy biszkopty.
Drugą galaretkę przyrządzamy wg przepisu i wlewamy do płaskiego naczynia(po zastygnięciu kroimy w kostkę).
Jogurt mieszamy z zimną żelatyną(rozpuszczamy w 50ml gorącej wodzie,studzimy)dodajemy mleko 150ml mieszamy.
Wlewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Pokrojoną galaretkę(odkładamy parę do dekoracji wierzchu) wkładamy na zastygnięty jogurt.
Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 300ml gorącej wody po ostygnięciu wlewamy 150 ml mleka mieszamy, zalewamy pokrojoną galaretkę.
Dekorujemy pokrojoną galaretką przed całkowitym zastygnięciem.
yola
kamila1957