Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Ciasto francuskie z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto francuskie z parówką, papryką i ogórkiem konserwowym, szybka w przygotowaniu przystawka lub propozycja na kolację.

Ciasto francuskie z parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto francuskie z parówką

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 6 parówek
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z parówką
Ciasto francuskie rozwinąć, rozwałkować, posmarować majonezem. Pokroić na 6 części. Na każdej części ułożyć parówkę oraz pokrojone w paski paprykę i ogórka konserwowego. Zawinąć w rulon. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i posmarować roztrzepanym jajkiem.

Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z keczupem.
Ciasto francuskie z parówką
Ciasto rozwinąć, rozwałkować i posmarować majonezem
Ciasto francuskie z parówką
Na każdy plaster ciasta ułożyć parówkę i warzywa
Ciasto francuskie z parówką
Zawinąć w rulon i przełożyc na blachę do pieczenia
Ciasto francuskie z parówką
Gotowe przekąski z parówką podawać z keczupem