Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z marchewkąI
 
1.	Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, przyprawę do Gyrosa, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2.	Następnie z mięsa robię okrągłe kulki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3.	Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
II
 
4. Pozostałą cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki obieram, myję osuszam, kroję w plasterki i dodaję do cebuli. Doprawiam solą oraz cukrem.
III
5.	Upieczone kotlety oraz usmażone marchewki układam w naczyniu.
6.	Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
