Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z marchewkąI
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, przyprawę do Gyrosa, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2. Następnie z mięsa robię okrągłe kulki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
II
4. Pozostałą cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki obieram, myję osuszam, kroję w plasterki i dodaję do cebuli. Doprawiam solą oraz cukrem.
III
5. Upieczone kotlety oraz usmażone marchewki układam w naczyniu.
6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
7. Smacznego.