Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 502]

Karnawałowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Karnawałowe roladki

Składniki:

Karnawałowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Karnawałowe roladki

I

Karnawałowe roladki
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy, rozbijamy, smarujemy musztardą.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.

II

Karnawałowe roladki
Przygotowanie grzybów, pieczarek, oraz wazryw i sera na przygotowanie farszu do roladek.

2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki oraz małe różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut.
3. Farsz przekładam do naczynia i łącze z pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
4. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.

III

7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.