AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Parówki w cieście francuskim to bardzo fajny pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo sycące i pyszne.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 parówek
  • 6 plastrów sera żółtego
  • Musztarda
  • Jajko
  • Opcjonalnie sezam lub kminek

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto pokroić na taką ilość pasków ile mamy parówek.

Każdą cześć ciasta posmarować musztardą.

Na to położyć plaster sera żółtego, następnie parówki i zawinąć w ciasto. Dokładnie zlepiamy brzegi.

Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.

Można posypać po wierzchu sezamem lub kminkiem.

Wyłożyć na blachę i piec 20, 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.