Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim
Ciasto pokroić na taką ilość pasków ile mamy parówek.
Każdą cześć ciasta posmarować musztardą.
Na to położyć plaster sera żółtego, następnie parówki i zawinąć w ciasto. Dokładnie zlepiamy brzegi.
Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
Można posypać po wierzchu sezamem lub kminkiem.
Wyłożyć na blachę i piec 20, 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Każdą cześć ciasta posmarować musztardą.
Na to położyć plaster sera żółtego, następnie parówki i zawinąć w ciasto. Dokładnie zlepiamy brzegi.
Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
Można posypać po wierzchu sezamem lub kminkiem.
Wyłożyć na blachę i piec 20, 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.