slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 810]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na szybkie w przygotowaniu parówki na ciepło w cieście francuskim. Mogą one być fajną przekąską lub obiadem, gdy podamy je z zupą kremem. Polecam.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie kroimy je nożem w 1 cm paski.

Parówki zawijamy w paski ciasta francuskiego (paski ciasta powinny trochę zachodzić na siebie).

Układamy parówki w cieście na blaszce. Smarujemy jajkiem oraz posypujemy solą i sezamem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.