Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i lekko rozwałkowujemy. Następnie kroimy je na 9 prostokątów. Na każdym układamy po pół plasterka żółtego sera. Na serze układamy po jednej parówce.
Całość dokładnie zwijamy lekko dociskając. Końce zawiniętego ciasta sklejamy, tak żeby ser ze środka nie wypłynął podczas pieczenia.
Zawinięte parówki w cieście układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
Blaszkę z parówkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na 15-20 minut.
Gotowe, jeszcze ciepłe parówki podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.
Całość dokładnie zwijamy lekko dociskając. Końce zawiniętego ciasta sklejamy, tak żeby ser ze środka nie wypłynął podczas pieczenia.
Zawinięte parówki w cieście układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
Blaszkę z parówkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C na 15-20 minut.
Gotowe, jeszcze ciepłe parówki podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.