Sposób przygotowania:
Postna kapusta z grochem
1. Groch przepłukać na sicie, zalać wrzątkiem, tak aby przykryć całość. Zostawić na noc.
2. Następnego dnia groch gotować w tej samej wodzie przez pół godziny. Dodać posiekaną kapustę, liście laurowe, ziele i pieprz ziarnisty, podlać wodą, tak aby lekko przykryła całość i gotować półtorej godziny mieszając od czasu do czasu.
3. Po tym czasie kapustę doprawić solą i pieprzem według uznania. Gotować jeszcze 10 minut.
Życzę smacznego!
2. Następnego dnia groch gotować w tej samej wodzie przez pół godziny. Dodać posiekaną kapustę, liście laurowe, ziele i pieprz ziarnisty, podlać wodą, tak aby lekko przykryła całość i gotować półtorej godziny mieszając od czasu do czasu.
3. Po tym czasie kapustę doprawić solą i pieprzem według uznania. Gotować jeszcze 10 minut.
Życzę smacznego!