Sposób przygotowania:
Rycerskie roladkiI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
II
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Marchew oraz pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodaję do cebuli.
4. Pieczarki myję, drobno kroję i łączę z warzywami. Doprawiam pieprzem oraz solą.
5. Pod koniec smażenia dodaję groszek odlany z zalewy, serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.
III
6. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
IV
7. Panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
V
9. Gotowe.
10. Smacznego