Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 613]

Rycerskie roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe roladki z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka.

Rycerskie roladki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rycerskie roladki

 

Sposób przygotowania:

Rycerskie roladki

I

Rycerskie roladki
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy, rozbijamy i doprawiamy.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Rycerskie roladki
Przygotowanie farszu do faszerowanie roladek. Warzywa obieramy, cebule kroimy a marchew i pietrzuszkę ścieramy, Grzyby kroimy , dodajemy groszek oraz serek i smażymy.

2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Marchew oraz pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodaję do cebuli.
4. Pieczarki myję, drobno kroję i łączę z warzywami. Doprawiam pieprzem oraz solą.
5. Pod koniec smażenia dodaję groszek odlany z zalewy, serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.

III

Rycerskie roladki
Nakładanie farszu na mieso.

6. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.

IV

Rycerskie roladki
Panierowanie roladek i smażenie.

7. Panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

V

Rycerskie roladki

9. Gotowe.
10. Smacznego