Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami
Odlewamy z wiśni sok, wykładamy na sito i osączamy z soku.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy też aromat, mąkę z proszkiem, olej i wodę (woda czasami nie jest konieczna). Ubijamy aż składniki się połączą.
Przygotowujemy dużą blaszkę wykładamy do niej większą część ciasta.
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i 2 łyżki wody, mieszamy i wykładamy na ciasto jasne.
Całość zasypujemy osączonymi wiśniami. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Studzimy.
Wystudzone ciasto można polać polewą czekoladową albo zasypać cukrem pudrem.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy też aromat, mąkę z proszkiem, olej i wodę (woda czasami nie jest konieczna). Ubijamy aż składniki się połączą.
Przygotowujemy dużą blaszkę wykładamy do niej większą część ciasta.
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i 2 łyżki wody, mieszamy i wykładamy na ciasto jasne.
Całość zasypujemy osączonymi wiśniami. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Studzimy.
Wystudzone ciasto można polać polewą czekoladową albo zasypać cukrem pudrem.