Sposób przygotowania:
Czekoladowy deser z kaszy manny oraz czereśni
Czereśnie opłukać i wydrylować.
Z mleka odlać 1 szklankę, zalać nim kaszę mannę. Wymieszać, odstawić.
Pozostałe mleko , masło lub margarynę, cukier i kakao zagotować w większym rondlu, zmniejszyć ogien, dodać resztę mleka i gotować jeszcze około 3-4 minut. Do gorącej masy wrzucić część czereśni, wymieszać.
Okrągłą foremkę do tart wysmarować masłem, nalozyc ciepłą masę, wygładzić, na wierzchu ułożyć pozostałe czereśnie.
Foremkę przykryć przezroczystą folia i odstawić do calkowitego ostygnięcia. Potem wstawić jeszcze na kilka godzin do lodówki.
Na zdjęciu deser tuz po przyrządzeniu, jeszcze ciepły, ale najlepszy jest taki po kilku godzinach w lodowce. Lepiej się kroi i smakuje :)
Z mleka odlać 1 szklankę, zalać nim kaszę mannę. Wymieszać, odstawić.
Pozostałe mleko , masło lub margarynę, cukier i kakao zagotować w większym rondlu, zmniejszyć ogien, dodać resztę mleka i gotować jeszcze około 3-4 minut. Do gorącej masy wrzucić część czereśni, wymieszać.
Okrągłą foremkę do tart wysmarować masłem, nalozyc ciepłą masę, wygładzić, na wierzchu ułożyć pozostałe czereśnie.
Foremkę przykryć przezroczystą folia i odstawić do calkowitego ostygnięcia. Potem wstawić jeszcze na kilka godzin do lodówki.
Na zdjęciu deser tuz po przyrządzeniu, jeszcze ciepły, ale najlepszy jest taki po kilku godzinach w lodowce. Lepiej się kroi i smakuje :)