Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami i rabarbarem
Jajka wybijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier (można więcej),jajka, wodę i olej, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia.
Można dodać dowolny aromat.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Ciasto w blaszce zasypujemy przygotowanymi wiśniami i rabarbarem.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Można dodać dowolny aromat.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Ciasto w blaszce zasypujemy przygotowanymi wiśniami i rabarbarem.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i oprószamy cukrem pudrem.