Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z lukremETAP 1:
Całe jajka zmiksować z cukrem, aż masa będzie puszysta. Nie przerywając miksowania wlewać małymi porcjami olej.
ETAP 2:
Nie przerywając miksowania wlewać małymi porcjami olej.
ETAP 3:
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Dodawać w trzech porcjach, na zmianę z jogurtem, do ubitej masy jajecznej za każdym razem delikatnie mieszając silikonową szpatułką.
ETAP 4:
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 30x11 cm.
Wstawić do nagrzanego do 160ºC piekarnika i piec 50-60minut. Wystudzone ciasto udekorować lukrem i czekoladową posypką.
Cukier puder utrzeć z wrzącą wodą do uzyskania jednolitej konsystencji. Na wystudzonym cieście rozprowadzić lukier i posypać kakaową posypką.
*wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej.
małe_miki