Sposób przygotowania:
Babeczki z serem w gwiazdkowej odsłonie
Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej, jajka, jogurt naturalny i mieszamy wszystko łyżką, aż do całkowitego połączenia się. Twaróg, najlepiej taki gotowy do serników, mieszamy z żółtkiem i cukrem trzcinowym. Do foremek lub papilotek nakładamy łyżkę ciasta, następnie łyżkę masy serowej i przykrywamy całość ponownie ciastem, wypełniając foremki tak do 3/4 ich wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w temperaturze ok 180 stopni. Miękkie masło łączymy z cukrem pudrem i łyżką mleka tworząc gęsty lukier maślany. Tym lukrem smarujemy ostudzone babeczki. Lukier plastyczny wałkujemy na cienki płat i foremką wycinamy z niego gwiazdki. Gwiazdki z lukru i/ lub ozdoby cukrowe ukłądamy na babeczkach na lukrze maślanym.
edytaha
-Natka-
szpileczka
marietta