Sposób przygotowania:
Makowe ciasto z brzoskwiniami
Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i cukier. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z makiem i proszkiem do pieczenia. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 30 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Żelatynę rozpuszczamy w malutkiej ilości wody i leciutko studzimy . Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy. Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op i na koniec ubijania dodajemy żelatynę i aromat.
Dodajemy przygotowane brzoskwinie i mieszamy dość szybko i wykładamy na ciasto.
Przykrywamy drugim blatem ciasta. Dowolnie dekorujemy.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i cukier. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z makiem i proszkiem do pieczenia. Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 30 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Żelatynę rozpuszczamy w malutkiej ilości wody i leciutko studzimy . Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy. Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op i na koniec ubijania dodajemy żelatynę i aromat.
Dodajemy przygotowane brzoskwinie i mieszamy dość szybko i wykładamy na ciasto.
Przykrywamy drugim blatem ciasta. Dowolnie dekorujemy.
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki