Sposób przygotowania:
Ciasto z białek
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając po łyżce cukru. Następnie dodać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Na końcu wlać roztopione i ostudzone masło.
Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Jabłka umyć, obrać, pokroić. Na wierzchu ciasta ułożyć kawałki jabłek, lekko wciskając je do środka, posypać cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30-35 minut.
Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Jabłka umyć, obrać, pokroić. Na wierzchu ciasta ułożyć kawałki jabłek, lekko wciskając je do środka, posypać cynamonem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30-35 minut.
zbysiowa
Hrabina w kuchni
Dziękuję i polecam :)