Anioly w kuchni

Anioly w kuchni

Kucharz
[Przepisów: 6]

Ciasto jogurtowe z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto bardzo smaczne, delikatne w smaku. Migdały świetnie się komponują z całościa. Dużym plusem jest to,żego bardzo szybko. Polecamy wszystkim zapracowanym i leniwym. Polecamy i smacznego.

Ciasto jogurtowe z migdałami

Składniki:

Ciasto jogurtowe z migdałami

 

  • 90 g jogurtu naturalnego,
  • 3/4 szklanki mąki,
  • 1/4 szklanki oleju,
  • 2 łyzki syropu klonowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 jajko
  • 50g płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z migdałami
Zabieramy się do pracy. Mieszamy jajko z jogurtem. Następnie dodajemy mąkę przesianą i zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy po kolei syrop klonowy, cukier, olej. Bardzo dokładnie mieszamy wszytskie składniki. Międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przelewamy do małej keksówki ciasto. Pieczemy około 30-35 minut / so suchego patyczka/. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka