gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ucierane ciasto dzięki jogurtowi jest wilgotny.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami
Margarynę rozpuszczamy - studzimy. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Jajka utrzeć na puch z cukrem, dodać mąkę, jogurt i rozpuszczoną margarynę. Ciasto wylewamy do małej podłużnej foremki, układamy pokrojone brzoskwinie, posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 przez ok. 40 minut.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami
Mąkę łączymy w misce razem z kakao mieszamy
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami
Do utartego ciasta dodajemy kolejno jogurt
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami
Ciasto wylewamy do blaszki rozkładamy brzoskwinie
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałami
Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi - pieczemy

Tagi:

jajko jajka