eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciasto jogurtowe z morelami Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne,wilgotne ciasto jogurtowe z morelami i płatkami migdałów.

Ciasto jogurtowe z morelami Eli

Składniki:

Ciasto jogurtowe z morelami Eli

 

  • Ciasto upieczone wg przepisu Kasi.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe z morelami Eli
Kasię roztopić i ostudzić.Mąkę,proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko i wymieszać.Jajka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę.Ciągle mieszając,dodawać do masy jajecznej produkty sypkie,jogurt i Kasię.Umyte,osuszone i pozbawione pestek morele pokroić na cząstki.Prostokątną formę (22x27 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.Do formy wyłożyć ciasto,ułożyć cząstki moreli i posypać płatkami migdałów.Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Smacznego!