Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z kremem toffi
Upiec biszkopt w formie 25/30 i pozostawić do przestygnięcia.
Margarynę dokładnie rozetrzeć i dodawać zimny karmel i dokładnie połaczyć.Można zostawić odrobinę karmelu do dekoracji.
Zimny biszkopt przekroić na 2 (lub 3 jeśli wyszedł wysoki) plastry i delikatnie nasączyć słabą kawą (z ekspresu - nie parzoną).
Pierwszą część ciasta posmarować masą przykryć ciastem i delikatnie docisnąć.Jeśli mamy więcej części ciasta postąpić podobnie z następną częścią.Posmarować ciasto na wierzchu pozostała masą.Zrobić na wierzchu rowki dekoracyjne (można do tego wykorzystać nawet widelec) i włożyć pozostały karmel do szprycki i udekorować wg uznania.
Margarynę dokładnie rozetrzeć i dodawać zimny karmel i dokładnie połaczyć.Można zostawić odrobinę karmelu do dekoracji.
Zimny biszkopt przekroić na 2 (lub 3 jeśli wyszedł wysoki) plastry i delikatnie nasączyć słabą kawą (z ekspresu - nie parzoną).
Pierwszą część ciasta posmarować masą przykryć ciastem i delikatnie docisnąć.Jeśli mamy więcej części ciasta postąpić podobnie z następną częścią.Posmarować ciasto na wierzchu pozostała masą.Zrobić na wierzchu rowki dekoracyjne (można do tego wykorzystać nawet widelec) i włożyć pozostały karmel do szprycki i udekorować wg uznania.
jovi
Pozdrawiam serdecznie!
czekoladka145