anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto karmelowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo delikatne ciasto z wyjątkowo smacznym biszkoptem. Ciasto jest bardzo lekkie i wyjątkowo słodkie.

Ciasto karmelowe

Składniki:

Ciasto karmelowe

 

  • Biszkopt
  • 6 jaj
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 1 1/2 szkl cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 1 l śmietanki 36 %
  • 1 puszka karmelu
  • 2 łyżeczki żelatyny

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto karmelowe
Białka ubić na sztywno dodając cukier i upiec na jednolitą masę,dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem do pr dokładnie wymieszać i upiec w temp. 180 stopni około 30 minut. Wystudzić i przekroić na dwie części. Śmietankę ubić na sztywno dodać rozpuszczoną w 1/4 szkl wody żelatynę. Do śmietanki dodać połowę karmelu i wymieszać. Kremem przełożyć biszkopty i resztę karmelu wyłożyć na wierzch.

Tagi:

biszkopt