Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto karmelowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne, bardzo słodkie ciasto;) w sam raz do kawy

Ciasto karmelowe

Składniki:

Ciasto karmelowe

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki maki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 2 kostki masła
  • 2 budynie śmietankowe
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 l mleka
  • Masa karmelowa:
  • 1 kostka masła
  • Masa karmelowa (1 puszka)
  • Reszta:
  • Herbatniki
  • Migdały
  • Kokos
  • Rodzynki

 

Sposób przygotowania:

Ciasto karmelowe
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Masa budyniowa: Przygotować bydynie wg przepisu na opakowaniu. Masło ucierac z cukrem pudrem ok. 20 minut. Dodać zimne budynie i dokładnie zmiksować. Masa karmelowa: Utrzeć dobrze masło, dodać masę karmelową z puszki jeszcze chwilę pomiksować. Przełozenie: biszkopt+masa budyniowa+masa karmelowa+herbatniki+masa budyniowa+kokos, migdały, rodzynki