Sposób przygotowania:
Ciasto karmelowe bez pieczenia
Dwa budynie waniliowe należny ugotować w 0,5 litra mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru. Do gorącego ugotowanego budyniu należny dodać 1 suchą galaretkę cytrynową i dokładnie wymieszać ją do uzyskania gładkiej masy. Margarynę należny spienić i dodawać stopniowo wystygniętą masę budyniową. Tak przygotowaną masę rozkładamy na uprzednio wyłożonych w blaszce herbatnikach (1warstwa herbatników). Na masę wykładamy kolejną warstwę herbatników(2 warstwa). Na herbatniki wykładamy masę korówkową lub ugotowaną puszkę mleka skondensowanego.Na warstwę masy korówkowej wykładamy kolejną warstwę herbatników (3 warstwa). Na wierzch wykładamy ubitą na sztywno śmietanę do której dodajemy rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę. Wierzch posypujemy kakao lub startą czekoladą. Ciasto schładzamy-najlepiej smakuje na drugi dzień gdy herbatniki zmiękną. Przełożenie: Herbatniki-Masa budyniowa-Herbatniki-Masa Korówkowa-Herbatniki-Śmietana-KakaoUWAGA!!! Masę korówkową można rozbić lekko mikserem wtedy lepiej rozsmaruje się na herbatnikach.