Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe
Podgrzać mleko i rozpuścić w nim kawę. Do misy miksera przełożyć miękką margarynę i wbić 2 jajka i oba składniki razem miksować. Po chwili do misy dosypać cukier i dalej miksować. Następnie do masy dolać zalaną wcześniej mlekiem, przestudzoną kawę i kilka kropli waniliowego aromatu i w dalszym ciągu ucierać wszystko mikserem. Na sam koniec do misy dodać mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę. Niedużą blaszkę (ja użyłam takiej o wymiarach 15,5 x 28) wyścielić papierem do pieczenia. Wlać ciasto do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut do tak zwanego "suchego patyczka". Upieczone ciasto przestudzić, a następnie po wierzchu posmarować je gotowym kremem czekoladowym ze słoiczka. Ciasto udekorować z wierzchu kilkoma orzechami włoskimi.