Sposób przygotowania:
Kruchy przekładaniec z sezamem i masą kokosowąciasto kruche 1
Wszystkie składniki na ciasto kruche wkładamy do jednego naczynia. Szybko zagniatamy. Dzielimy na 3 równe części.
ciasto kruche 2
1/3 część ciasta kruchego wykładamy na blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa sezamowa 1
Wszystkie składniki na masę sezamową wkładamy do garnka. Powoli podgrzewamy.
1/3 przygotowanej masy wykładamy na ciasto. Pieczemy w 160 stopniach przez pół godziny. W ten sam sposób przygotowujemy drugi placek.
Na trzeci placek też wykładamy masę sezamowa, ale tutaj dodatkowo robimy masę kokosową.
Masa kokosowa 1
Białka ubijamy na sztywno za pomocą miksera. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Jeszcze chwilę ubijamy do połączenia się składników.
Masa kokosowa 2
Ubitą pianę mieszamy z wiórkami kokosowymi za pomocą łyżki. Wykładamy na kruche ciasto z sezamem. Pieczemy tak jak poprzednie placki.
Masa budyniowa 1
Z mleka odlewamy pół szklanki. Rozpuszczamy proszki budyniowe i mąkę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Rozpuszczone budynie dodajemy do gotującego się mleka.
Budyń studzimy. Ucieramy z masłem za pomocą miksera. Dodajemy wiórki kokosowe. Łączymy ze sobą.
Polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Przełożenie ciasta
Przekładamy ciasto według kolejności:
-ciasto kruche z sezamem
-1/2 masy kokosowej
-ciasto kruche z sezamem
-1/2 masy kokosowej
-ciasto kruche z sezamem i kokosem
- polewa