moniczkaaa_a

moniczkaaa_a

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Ciasto kokosowo-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobre ciasto jako spod np do tortów

Ciasto kokosowo-czekoladowe

Składniki:

Ciasto kokosowo-czekoladowe

 

  • Składniki:

 

  • 5 jajka
  • 1 tabliczka czekolada gorzka
  • 20 dkg wiórki kokosowe
  • 1/2 szklanki cukier kryształ
  • 2 łyżki mąka pszenna
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowo-czekoladowe
Żółtka jaj oddzielamy od białek, które ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy i dodajemy wiórki kokosowe. Gorzką czekoladę siekamy nożem , a następnie wrzucamy do białek z kokosem. Powstałe cisto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy ok 30-40 minut na złoty kolor.