Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto makowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealne ciasto do popołudniowej kawki

Ciasto makowo-kokosowe

Składniki:

Ciasto makowo-kokosowe

 

  • 1 puszka masa makowa,
  • 1 opakowanie biszkopty podłużne,
  • 1 szkl cukier,
  • 5 szt białka,
  • 3 łyżeczki mąka ziemniaczana,
  • 10 dag wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto makowo-kokosowe
Formę wyłożyć folią aluminiowa, na niej ułożyć podłużne biszkopty. Na biszkopty wyłożyć gotowy mak. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Wsypać mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Bezę kokosową wyłożyć na mak. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 170 stopni.

Tagi:

biszkopt