Sposób przygotowania:
Ciasto na oleju z powidłami
Jajka wybijamy i ubijamy z cukrem na puszystą masę. Ubijamy dość długo aż znacznie powiększy swoją objętość.Dodajemy też sok z cytryny i wodę oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Krótko miksujemy i przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Jeden blat smarujemy powidłami i przykrywamy drugim blatem. Ciasto oprószamy cukrem pudrem albo polewamy polewą czekoladową.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Jeden blat smarujemy powidłami i przykrywamy drugim blatem. Ciasto oprószamy cukrem pudrem albo polewamy polewą czekoladową.