Sposób przygotowania:
Murzynek z powidłami
Margarynę Kasia, mleko, cukier i kakao wkładamy do naczynia i podgrzewamy mieszając aż wszystkie składniki utworzą jednolitą masę. Nie dopuszczamy do wrzenia. Po wystudzeniu masy, kilka łyżek odkładamy, resztę łączymy z mąką, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie. Z białek ubijamy pianę i również dodajemy ją do gotowej masy. Mieszamy ponownie. Wylewamy gotowe ciasto do formy nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 - 200 stopni przez około 45 minut. Po wyjęciu ciasto studzimy lekko a następnie przekrawamy je na 3 części. Jedną warstwę smarujemy powidłami, a drugą kremem karpatka. Składamy ciasto. Na koniec polewamy je odłożoną wcześniej masą kakaową. Smacznego!