Sposób przygotowania:
Ciasto "przekładaniec"
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki, by masa się schłodziła.
Foremkę keksową (małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki.
Herbatniki posmarować masą krówkową, ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa, herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy, że ostatnią warstwą muszą być herbatniki.
Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia.
Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki.
Po wyjęciu pokroić .
Smacznego.
Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia
Foremkę keksową (małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki.
Herbatniki posmarować masą krówkową, ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa, herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy, że ostatnią warstwą muszą być herbatniki.
Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia.
Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki.
Po wyjęciu pokroić .
Smacznego.
Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia