Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika włożyć miękką palmę, wsypać cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka i wszystko mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mikserem nie za długo połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch ciasta.
Na cieście rozsypać obrany i pokrojony na kawałki rabarbar, z podanych składników w pojemniku po cieście utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią rabarbar.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.
Do masy wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mikserem nie za długo połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch ciasta.
Na cieście rozsypać obrany i pokrojony na kawałki rabarbar, z podanych składników w pojemniku po cieście utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią rabarbar.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.