Sposób przygotowania:
Przekładaniec jabłkowo- bananowy
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Podzielić na 3 biszkopty i do jednego dodać startą na drobnej tarce czekoladę . Wymieszać i upiec biszkopty na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Warstwa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami .
Masa bananowa: Banany w całości zapiec w piekarniku, tak, aby zmieniły kolor na czarny- około 10 minut. Wystudzić, obrać ze skórki i zmiksować. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, na końcu wmieszać banany i dodać letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku.
Przełożenie: Biszkopt- warstwa jabłkowa- biszkopt z czekoladą- masa bananowa- biszkopt.
Warstwa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami .
Masa bananowa: Banany w całości zapiec w piekarniku, tak, aby zmieniły kolor na czarny- około 10 minut. Wystudzić, obrać ze skórki i zmiksować. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, na końcu wmieszać banany i dodać letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku.
Przełożenie: Biszkopt- warstwa jabłkowa- biszkopt z czekoladą- masa bananowa- biszkopt.
zbysiowa