Sposób przygotowania:
Przekładaniec z wiśniami
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Na końcu wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut w temp 180 stopni.
Masa budyniowa:
Budyń ugotować na mleku z cukrem i dodać czekoladę wymieszać aż się rozpuści. Ostudzić.
Margarynę utrzeć z zimnym budyniem.
Warstwa wiśniowa:
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody. Wiśnie zalać sokiem i lekko podgrzać aby się roztopiły, dodać żelatynę mieszać do rozpuszczenia i odstawić do ostygnięcia aby sok zaczął tężeć.
Masa serowa:
Śmietanę ubić na sztywną pianę z cukrem dodać serek.
Przełożenie:
biszkopt-masa budyniowa- biszkopty-tężejące wiśnie (zostawić trochę soku)-masa serowa- reszta soku.
Ciasto schłodzić w lodówce.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Na końcu wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut w temp 180 stopni.
Masa budyniowa:
Budyń ugotować na mleku z cukrem i dodać czekoladę wymieszać aż się rozpuści. Ostudzić.
Margarynę utrzeć z zimnym budyniem.
Warstwa wiśniowa:
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody. Wiśnie zalać sokiem i lekko podgrzać aby się roztopiły, dodać żelatynę mieszać do rozpuszczenia i odstawić do ostygnięcia aby sok zaczął tężeć.
Masa serowa:
Śmietanę ubić na sztywną pianę z cukrem dodać serek.
Przełożenie:
biszkopt-masa budyniowa- biszkopty-tężejące wiśnie (zostawić trochę soku)-masa serowa- reszta soku.
Ciasto schłodzić w lodówce.