Sposób przygotowania:
Ciasto toffi-banano
Kremówkę ubijamy i chłodzimy w lodówce.
Ciastka kruszymy na drobne części (szybko kruszy się je w blenderze, który dodatkowo wydobywa z nich wilgoć). Gniotąc ciastka ręcznie należy dodać do nich odrobinę masła.
Pokruszone ciastka przekładamy do foremki do tarty i ugniatamy palcami ciasto dobrze uklepując spód i boki formy. Piekarnik rozgrzewamy i wkładamy na chwilkę nasz spod z ciastek. Odstawiamy na chwilkę, aby przestygło.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w krążki. Krążki bananowe układamy na spodzie ciasta. Na to wylewamy masę krówkową i wierzch pokrywamy ubitą kremówką.
Podajemy zaraz po przygotowaniu lub schładzamy w lodówce. Smakuje rewelacyjnie.
Ciastka kruszymy na drobne części (szybko kruszy się je w blenderze, który dodatkowo wydobywa z nich wilgoć). Gniotąc ciastka ręcznie należy dodać do nich odrobinę masła.
Pokruszone ciastka przekładamy do foremki do tarty i ugniatamy palcami ciasto dobrze uklepując spód i boki formy. Piekarnik rozgrzewamy i wkładamy na chwilkę nasz spod z ciastek. Odstawiamy na chwilkę, aby przestygło.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w krążki. Krążki bananowe układamy na spodzie ciasta. Na to wylewamy masę krówkową i wierzch pokrywamy ubitą kremówką.
Podajemy zaraz po przygotowaniu lub schładzamy w lodówce. Smakuje rewelacyjnie.