pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Ciasto toffi-banano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjne ciasto o smaku toffi i banana

Ciasto toffi-banano

Składniki:

Ciasto toffi-banano

 

  • 1 opakowanie ciastek biscuits,
  • 1 opakowanie masy krówkowej,
  • 2 sztuki bananów,
  • 1 opakowanie obranych orzechów włoskich,
  • 1 opakowanie kremówki,
  • 3 łyżki cukru pudru.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto toffi-banano
Kremówkę ubijamy i chłodzimy w lodówce.
Ciastka kruszymy na drobne części (szybko kruszy się je w blenderze, który dodatkowo wydobywa z nich wilgoć). Gniotąc ciastka ręcznie należy dodać do nich odrobinę masła.
Pokruszone ciastka przekładamy do foremki do tarty i ugniatamy palcami ciasto dobrze uklepując spód i boki formy. Piekarnik rozgrzewamy i wkładamy na chwilkę nasz spod z ciastek. Odstawiamy na chwilkę, aby przestygło.
Banany obieramy ze skórki i kroimy w krążki. Krążki bananowe układamy na spodzie ciasta. Na to wylewamy masę krówkową i wierzch pokrywamy ubitą kremówką.
Podajemy zaraz po przygotowaniu lub schładzamy w lodówce. Smakuje rewelacyjnie.

Tagi:

ciastka