lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne dzisiejsze ciasto. Polecam póki są jeszcze truskawki .

Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju

 

  • Blaszka prostokątna

 

  • 4 jaja

 

 

 

  • cukier 200 gram

 

  • proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch - wygląda jak kogel mogel wtedy wiadomo , że już jest ok. Dodałam zmieszany proszek do pieczenia z mąką i olej rzepakowy . Wymieszałam łyżką. Truskawki umyłam, odsączyłam z wody, pokroiłam w plastry jak szło. Blaszkę prostokątna wysmarowałam masłem i posypałam mąką tortową. Ciasto przełożyłam do formy i poukładałam dosyć gęsto truskawki i posypałam migdałami. Piekłam 45 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu wyjęłam ,pokroiłam i podałam do wypróbowania .
Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch dodałam make z proszkiem do pieczenia i olej wymieszałam
Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju
Przełożyłam ciasto do formy prostokątnej wysmarowanej margaryna i posypanej mąką
Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju
Truskawki umylam odsączyłam z wody pokroiłam w plastry i na pół i układałam gęsto na ciescie
Ciasto truskawkowo -migdałowe na oleju
Na truskawki posypalam migdałami i wsatwiłam do pieca na 45 minut piekłam w 170 stopniach

Tagi:

migdałowe