Sposób przygotowania:
Ciasto tzw. cielak ale po mojemu
Jajka, cukier, miękki tłuszcz utrzeć mikserem do spienienia, masa ma być grudkowata. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, wlać sok z wodą, aromat waniliowy i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Wsypać orzechy włoskie nie za drobno rozdrobnione w rozdrabniaczu, połączyć składniki.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć w formie, wygładzić wierzch ciasta.
Na cieście rozłożyć kawałeczki jabłek i gruszek, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut.
Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać lukrem ciasto, zostawić do wystudzenia, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień do jedzenia.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć w formie, wygładzić wierzch ciasta.
Na cieście rozłożyć kawałeczki jabłek i gruszek, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut.
Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać lukrem ciasto, zostawić do wystudzenia, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień do jedzenia.
skuter5