Sposób przygotowania:
Migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąkiETAP 1:
Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozpuszczenia czekolady z masłem w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miksujemy żółtka z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę migdałową oraz przestudzoną czekoladę z masłem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę, którą dodajemy je do ciasta. Ciasto delikatnie mieszamy.
Formę do pieczenia o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy.
Gruszki obieramy, kroimy w plasterki i układamy na wierzchu ciasta.
Ciasto pieczemy ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
skuter5
Czekoladka 2