Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami i piernikową kruszonkąETAP 1:
Do miski wsypać cukier, wbić jajka, dodać miękką margarynę i mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata.
ETAP 2:
Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć ciasto na dość gęste ciasto.
ETAP 3:
Forma 30 x 25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch.
ETAP 4:
Na cieście poukładać obrane dojrzałe gruszki i śliwki dojrzałe bez pestek.
ETAP 5:
W misce po cieście z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę.
ETAP 6:
Kruszonkę rozsypać na owocach, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić.