Sposób przygotowania:
Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosąMasa:
Jajko z żółtkami należy utrzeć z cukrem i następnie połączyć z twarogiem, olejem, budyniem w proszku, mąką ziemniaczaną i sokiem oraz skórką z cytryny.
Całość połączyć z mlekiem.
Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożonej ciastkami lub kruchym ciastem.
Pieczenie:
Sernik wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika i piec przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Beza:
Białka ubić na sztywną pianę pod koniec miksowania dodając cukier.
Na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe.
Sernik powoli wyjąć z piekarnika i na jego wierzchu rozsmarować bezę.
Całość podpiec około 15 minut.
Sernik ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka i następnie schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.
zbysiowa
Di bloguje
zbysiowa napisał(a):
lukrowanepierniczki
Di bloguje
lukrowanepierniczki napisał(a):