Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonkąETAP 1:
Wszystkie składniki muszą mieć temp pokojową.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puszystą pianę, cały czas miksując wbijać po jednym jajku, miksując po każdym około 2 minut.
ETAP 2:
Mąkę tortową wymieszać z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami oraz mąką ziemniaczaną, po łyżce dodawać stopniowo do masy jajecznej cały czas ucierając , aż do skończenia.
¾ gotowego ciasta wykładamy do wyłożonej wcześniej pergaminem blaszki, do reszty dodać odrobinę zielonego barwnika, zmiksować i
ETAP 3:
wyłożyć na ciasto białe, widelcem lekko przemieszać warstwy, rozsypać świeżo pokrojony rabarbar
Składniki kruszonki połączyć ze sobą, rozetrzeć w palcach, posypać ciasto.
Piec około 45-50 minut lub do suchego patyczka w temp 175*c na grzaniu góra dół.
Słodkich wypieków!
zbysiowa
ciasteczka
Czekoladka 2