Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki drobno posiekaj nożem a następnie rozetrzyj między dłoniami, bądź zmieszaj składniki w robocie kuchennym.
Do miski przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną a także proszek do pieczenia.
W innej misce utrzyj masło na jasną i puszystą masę, dodawaj cukier, szczyptę soli i po jednym jajku.
Do ubitej masy dodaj przesiane mąki i wymieszaj szpatułką.
Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj. Na ciasto wyłóż pokrojone owoce i posyp orzechami.
Posyp równomiernie kruszonką. Piecz ok 45 min w 175stopniach.
Do miski przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną a także proszek do pieczenia.
W innej misce utrzyj masło na jasną i puszystą masę, dodawaj cukier, szczyptę soli i po jednym jajku.
Do ubitej masy dodaj przesiane mąki i wymieszaj szpatułką.
Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj. Na ciasto wyłóż pokrojone owoce i posyp orzechami.
Posyp równomiernie kruszonką. Piecz ok 45 min w 175stopniach.