karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Szybkie w wykonaniu, pyszne w smaku, a jednak zaskakujące... Ciasto z dodatkiem orzechów, z owocami.

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami i kruszonką
Przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki drobno posiekaj nożem a następnie rozetrzyj między dłoniami, bądź zmieszaj składniki w robocie kuchennym. 

Do miski przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną a także proszek do pieczenia. 

W innej misce utrzyj masło na jasną i puszystą masę, dodawaj cukier, szczyptę soli i po jednym jajku. 

Do ubitej masy dodaj przesiane mąki i wymieszaj szpatułką. 

Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj.  Na ciasto wyłóż pokrojone owoce i posyp orzechami.

Posyp równomiernie kruszonką.   Piecz ok 45 min w 175stopniach.

Tagi:

ciasto owoce