Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami i kruszonkąciasto
Całe jajka ucieramy z cukrem tak długo aż masa zbieleje, podwoi swoja objętość, a cukier się rozpuści.
Do jajek dodajemy stopniowo i na przemian przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą, mleko i olej. Na końcu wlewamy ocet i miksujemy jeszcze chwilkę.
przygotowanie
Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto układamy owoce.
kruszonka i pieczenie
Przygotowujemy kruszonkę.
Jeżeli macie miękkie masło, to powinno wystarczyć 120 g cukru, ja swoje rozpuszczałam w mikrofali i dlatego cukru i mąki jest ciut więcej, ale przygotowanie jest zawsze takie samo- rozcieramy wszystkie składniki w palcach tak długo aż sie połączą w mniejsze lub większe grudki.
Kruszonki jest dość dużo, ale my ja bardzo lubimy :)
Pieczemy 45-50 minut w temperaturze 170stopni.
Upieczone oprószamy cukrem pudrem
Smacznego:)
SylaUla