Sposób przygotowania:
Orzechowa delicja bez pieczeniaETAP 1:
1szkl. mleka zagotować. Wsypać do niego orzechy i cukier puder i wymieszać. Podgrzewać aż zacznie bulgotać. Budynie rozmieszać w pozostałym mleku i wlać do masy orzechowej. Ciągle mieszając ugotować gęsty budyń. Wystudzić.
Dżem zblendować na gładko. Dolać wodę i zagotować. Wymieszać z galaretką i żelatyną. Wystudzić a potem schłodzić w lodówce.
Blachę 25x30cm wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Wystudzony budyń zmiksować z miękkim masłem i kakao. 1/3 kremu rozsmarować na herbatnikach. Na tym rozsmarować ściętego 1/3 dżemu. Położyć ciastka i powtórzyć czynności. Powinny być 3 warstwy kremu i 4 ciastek.
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę. Posmarować ciasto. Schłodzić ciasto przez noc w lodówce i pokroić na kawałki.